Košíčky plněné mletým masem

Toto je mé nejoblíbenější jídlo pro návštěvy, které chutná fakt všem. Plnit můžete třeba i jen zeleninou, nebo kuřecím masem...

INGREDIENCE

  • plátkový sýr chedar, možno použít i Goudu
  • listový salát já používám římský, ale dejte, jaký máte rádi

  • mleté maso

  • cibule

  • česnek

  • mletá paprika

  • sůl

  • pepř

  • LC kečup bez cukru

  • bílý smetanový jogurt

  • pažitka a paprika na ozdobu

POSTUP

Vyložíme si plech pečícím papírem a na něj položíme ČTVERCE plátkového sýru chedar.  

Vložíme do trouby zahřáté na 200°C. Po cca 5-6 minutách vyndáme a ještě teplé čtverce naskládáme do otvorů plechu na mufiny, zmáčkneme dnem nějaké sklenky, která bude do otvoru pasovat, aby se vytvarovala "mistička" a vložíme ještě na 10-20 vteřin do trouby. 


Pak necháme vychladnout a  plníme kousky zeleného salátu a na něj lžící naneseme mleté maso opražené na cibuli s přidaným kořením a kečupem. 

Na konec zdobíme jogurtem, pažitkou a červenou paprikou, nebo jinou zeleninou, kterou zrovna máte a která vám chutná.

Sýrové chipsy

Sýrové chipsy jsou výborné na cesty nebo  k televizi a kromě toho, že výborně chutnají, vždy zaženou hlad i chutě na sladké.

Plátky sýru položíme na plech na pečící papír a vložíme do horké trouby. Pečeme cca 6-7 minut na 200°C

Sýr lze použít Chedar, Gouda, Parmazán, Ementál, Eidam. Zkuste dle vlastní chutě. Můžete posypat bylinkami, nebo přidat plátky uzeniny.

Malinové KINDER řezy

Tyto řezy mají mimo jiné tu výhodu, že vydrží i několik dní v uzavřené dóze v lednici. Z dávky, která je uvedena v tomto receptu uděláte 8 kusů  cca velikosti klasických kinder řezů.

INGREDIENCE

TĚSTO

  • 4 vejce

  • 100 g Mascarpone

  • 30 g mandlové mouky

  • 2 lžíce lněného (může být i jiný)oleje

  • 2 lžíce kakaa

  • sladidlo v množství dle vaší chuti

KRÉM

  • 1 tučný tvaroh (Jaroměřický NE ve vaničce
  • 100 g Mascarpone

  • 1 šlehačka

  • rozmixované maliny

POSTUP

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh. Zbylé ingredience ušleháme dohromady a zlehka do této směsi přidáme sníh. 

Těsto vlijeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 160°C.

Tvaroh, mascarpone a šlehačku rozmixujeme do hladka a přidáme rozmixované maliny (nebo jakékoli jiné ovoce, po kterém chceme, aby řezy chutnaly) Ochutnáme a můžeme dle potřeby přidat sladidlo.


Po vychladnutí těsto zozkrojíme na dvě poloviny, jednu rovnoměrně namažeme krémem a druhou  opatrně na ni jemně přimáčkneme. Dáme ztuhnout alespoň na2 hodiny do lednice. Opravdu nechte alespoň 2 hodiny v lednici, jinak se budou řezy špatně krájet. 

Poté nakrájíme na úhledné obdélníky o velikosti klasických kinder řezů.



Tatarák z uzeného lososa

Rychlé občerstvení, po kterém nepřiberete a které se hodí pro každou příležitost. Lze samozřejmě připravit též z čerstvého syrového lososa, nebo maso nakombinovat.

INGREDIENCE

  • 300 g uzeného lososa
  • 2 šalotky

  • pažitka

  • petrželka

  • 1 lžička dijonské hořčice

  • citronová šťáva

  • 1 lžíce MCT oleje (může být i jiný)

  • sůl

  • bílý pepř

  • capari

  • balsamico

POSTUP

Lososa a šalotku nakrájíme na malé kostičky a dobře smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou. 

Přidáme olej, hořčici, citronovou šťávu dle chuti a znovu dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem a opět důkladně promícháme. Dáme na asi hodinu odpočinout do lednice.

Na talířek položíme formičku jakéhokoli tvaru a malou lžičkou do ní vkládáme hotovou směs, kterou na povrchu lžičkou uhladíme a jemně zmačkneme. Pak formičku sundáme a uděláme tolik kousků na talíř, kolik chceme. 


Talíř dozdobíme balsamicem a několika kusy kapari. Podáváme s opečeným LC cpečivem. 


Pečený kokosový tvaroh

Ideální dezert, pokud máte rádi tvaroh. Variant je mnoho. záleží jen na Vaší chuti. 

INGREDIENCE

  • 500 g měkkého tučného tvarohu  (baleného. NE ve vaničce)
  • 1 lžíce sladidla (erythritol)

  • 3 lžičky  strouhaného kokosu

  • 1 vejce

  • 1 lžíce rozpuštěného másla

  • mandle

  • LC čokoláda

POSTUP

Tvaroh se všemi ostatními surovinami kromě mandlí a čokolády rozmícháme důkladně dohromady-můžeme použít i mixer.

Směs nalejeme do malé formy na dort o průměru 13 cm, posypeme mandlemi a pečeme va vyhřáté troubě 25 minut na 170°C.

Můžeme podávat i teplý. Ale mnohem lépe chutná druhý den, vychlazený z lednice.

Pokud do směsi místo kokosu přidáte kakao nebo rozpuštěnou čokoládu, pochutnáte si na čokoládové variantě.

A nebo můžete zvolit tu nejznámější variantu a to je přidání čerstvého ovoce (v tomto případě není potřeba přidávat žádné sladidlo) a po vychlazení ozdobit šlehačkou.

Nejjednodušší Low Carb dezert

V jednoduchosti je krása... Ovoce se šlehačkou je asi na LC stravě to nejlepší. Recept myslím není třeba :-)

Tvarohovo-kakaová bábovka nebo mufiny

Toto těsto je takové univerzální a lze ho použít jako korpus na dorty, řezy, bábovky, mufiny…. bez kakaa i s kakaem.

INGREDIENCE

  • 4 vejce
  • 1 hrnek mandlové odtučněné mouky

  • 250 g tučného tvarohu

  • 250 g másla

  • 2 lžíce hořkého kakaa

  • sladidlo dle chuti

  • 5 g prášku do pečiva (půl malého sáčku)

POSTUP

Žloutky oddělit od bílků a vyšleháme sníh.

Vše kromě bílků spojíme ručním šlehačem, pokud je směs příliš hutná, přidáme po lžících horkou vodu. (2-3 lžíce) Směs nalijeme (nandáme) do zdobícího sáčku a plníme mufinové formy asi do tří čtvrtin. Nebo směsí naplníme  menší formu na bábovku-pokud možno silikonovou.

Vložíme do vyhřáté trouby a bábovku pečeme asi 40 minut na 170°C

Mufiny pečeme cca 25-30 minut na 170°C. Nutno zkusit špejlí, zda se již těsto nelepí. POZOR-nenechte těsto v troubě příliš dlouho, bylo by pak vysušené a tvrdé. 

Doporučuji jíst až druhý den, bábovka i mufiny jsou vláčnější... 

Dozdobit můžeme krémem z mascarpone, sladidla a šlehačky, nebo z tvarohu a šlehačky. (zelenou barvu docílíte přidáním špetky spiruliny nebo potravinářského barviva) Oboje se hodí skvěle. Na ozdobu přidejte i čerstvé ovoce.

Luxusní čokoládové bonbony se zlatým prachem

Čokoládové bonbóny nejsou ani zdaleka nijak náročné na výrobu, jak by se mohlo zdát. Stačí mít trochu zručnosti, trpělivosti a samozřejmě tu SPRÁVNOU formu na bonbóny.

INGREDIENCE

  • kvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda (já jsem použila Lindt)
  • burákové máslo bez cukru

  • zlatý prach (koupíte v cukrářských potřebách)   

  • DÁLE BUDETE POTŘEBOOVAT:   

  • formu na čokoládové bonbóny

  • plochý štěteček na malování asi 1 cm široký

POSTUP

Rozpustíme čokoládu a štětečkem ji nanášíme do otvorů na bonbóny ve formě. Formu vložíme na 5 minut do mrazáku a opakujeme znovu.

Znovu dáme do mrazáku a zahřejeme arašídové máslo tak, aby bylo tekuté. Do čokoládových "mističek", které vznikly nanášenou čokoládou ve formě, lžičkou nalejeme arašídové máslo tak, aby nebyly úplně plné, protože budeme ještě sávat čokoládu.

Znovu dáme do mrazáku tentokrát asi na 10 minut a poté otvory doplníme čokoládou a stěrkou uhladíme povrch po celé ploše formy do hladka. Naposledy dáme do mrazáku.  Po posledních asi 10-20 minutách vyndáme a bonbóny vyklepneme.

Zdobíme dle vlastní fantazie, nebo necháme jen tak. Já použila jedlý zlatý prach, který jsem suchým štětečkem nanášela na čokoládu.

Královské červené krevety s česnekovými klíčky

Rychlá a luxusní jednohubka pro dva...

INGREDIENCE

  • královské červené krevety
  • česnekové klíčky

  • petrželka

  • sůl

  • bílý pepř

  • sušený česnek

  • ghee (přepuštěné máslo)

  • citron


POSTUP

Krevety vložíme na rozpálovou pánev s ghee (přepuštěným máslem), přidáme sůl, pepř a česnek a restujeme z obou stran 2 - 4 minuty, dle množství a velikosti krevet. Na konec přidáme čerstvou, nasekanou petrželku, pokapeme citronem  a podáváme s česnekovými klíčky.

ESKYMO

Vynikající mražený krém nebo nanuk si vyrobíte za pár minut a v mrazáku můžete skladovat několik týdnů.

INGREDIENCE

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 250 ml smetany 33%

  • 4-5 lžic strouhaného kokosu

  • sladidlo v množství dle chuti

  • 200 g bílého jogurtu

POSTUP

V mléku a smetaně povaříme kokosovou moučku. Po vychladnutí smícháme s ostatními surovinami a důkladně rozmixujeme. Vychlazené dáme zmrazit.

Pokud zvolíme variantu zmrzliny, nalejeme směs do uzavíratelné nádoby a vložíme na 30 minut do mrazáku.  Po 30 minutách lžící důkladně promícháme. Opakujeme každých 30 minut do dokonalého ztuhnutí.

Pokud zvolíme variantu nanuků, stačí směs nalít do nanukových formiček a za 5 hodin jsou nanuky hotové. 


Kokosové bonbóny

Jestli máte rádi kokos, zkuste tyhle jednoduché a dobré bonbóny.

INGREDIENCE

  • 100 ml smetany
  • 4 lžíce máslové pěny nebo rozpuštěného másla

  • 2 lžíce kokosové mouky

  • 2 lžíce kokosu

  • sladidlo, nebo 30 g proteinového prášku libovolné příchuti

  • čokoláda

  • šťáva z malin nebo červené řepy


POSTUP

Všechny suroviny rukou smícháme dohromady, pokud se drobí, přidáme smetanu, pokud řídké, přidáme kokos. 

Poté namačkáme prstem do tvořítka na led a uděláme prstem důlek.... Do něj vmáčkneme zbytek hmoty obarvené šťávou z asi dvou malin, nebo z červené řepy. 


Dáme zamrazit a po vyklopení ozdobíme vysokoprocentní rozpuštěnou čokoládou.

Carpaccio z hovězí svíčkové

Klasika, která je jednoduchá, chutná a můžete ji kdykoli.

INGREDIENCE

  • tenké plátky čerstvé hovězí svíčkové
  • parmazán

  • rukola

  • kapari

  • olivový olej

  • citron

  • sůl

  • pepř

  • balzamico

  • sojová omáčka


Na talíř poklademe plátky syrové hovězí svíčkové, okořeníme a nazdobíme všemi surovinami v poměru, jak máme rádi. Na konec pokapeme citronovou šťávou a podáváme s LC chlebovým toastem, nebo jíme samotné.

© 2019 Recepty od Kristýny. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky