Pečená špagetová dýně plněná
Tato alternativa klasických špaget vám jistě zachutná, pokud máte rádi dýni. Špagetová dýně opravdu po upečení svou strukturou připomíná špagety a chuť může mít pokaždé jinou, podle toho, jaké zvolíte koření.
INGREDIENCE
- špagetová dýně
máslo
sůl
bílý pepř
kuřecí prsa
slanina
grilovací koření
parmazánové hobliny
slanina
vlašské ořechy
řeřicha na ozdobu
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000247-d9e38dadd0/dyne2.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Dýni je možné naplnit téměř jakoukoliv masovou směsí včetně mořských plodů. Také ji lze připravit na sladko s ovocem a šlehačkou.
POSTUP
- Dýni nožem rozpůlíme a lžící odstraníme střed se semínky.
Poté ji osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem.. Rozkrojenou stranou obě půlky položíme na pečící papír na plech a vložíme do trouby zahřáté na 180°C a pečeme asi 35-40 minut.
Mezi tím si připravíme kuřecí maso na kostky, orestujeme jej na pánvi, spolu se slaninou nakrájenou na kostičky a okořeníme.
Po upečení necháme dýni mírně zchladnout, jen pár minut a vidličkou zní jednoduče vyškrabujeme "špagety", přidáme kuřecí směs, ozdobíme parmazánem a řeřichou.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000250-2e00a2efbd/dyne4.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000248-c84d3c9489/dyne1.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Dýni můžeme naplnit též směsí na bolonské špagety, posypat sýrem a ještě na 5 minut zapéct.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000249-4f360502fb/dyne3.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Cuketová roláda
Cuketová roláda je rychlé, chutné a jednoduché LOV CARB jídlo, které se hodí ke svačině, na cesty, k večeři i k obědu.
INGREDIENCE
- 2 malé žluté cukety
100 g parmezánu
100 g strouhané mozzarellay
2 vejce
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
lučina
šunka
ředkvičky na ozdobu
POSTUP
Nastrouhanou cuketu zbavíme vody, přidáme strouhaný parmazán, mozzarellu, vajíčka, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Rozprostřeme na pečící papír a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí namažeme lučinou, poklademe šunku, zabalíme a necháme ztuhnout v lednici
Místo lučiny lze též použít plátky tvrdého sýra přidat třeba žampiony, šunku a poté zapéct...
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000251-c55fdc6597/logo%20k.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Plněné zelné listy mletým masem
Prostě holubky….. (bez rýže)
INGREDIENCE
- 1 hlávka zelí
1 kg mletého masa mix (vepřové, bůček, uzené)
rajský protlak BEZ CUKRU (já použila domácí se sladidlem)
2 lžíce mleté papriky ,může být i uzená
česnek sušený
1 cibule
sůl
pepř
olej
trocha octa
zakysaná smetana
POSTUP
Do hlubokého hrnce dáme vařit celou omytou hlávku zelí zbavenou středového košťálu, přidáme trochu octa, vaříme doměkka. Jednotlivé listy musí jít oddělit od hlávky. Takto uvařené zelí necháme vystydnout, rozebereme na jednotlivé lupeny, ze kterých seřízneme tvrdý hřbet.
Na pánvi osmažíme na oleji cibulku, přidáme mleté maso, papriku, koření a smažíme, aby maso nebylo syrové. Na závěr přidáme rajský protlak BEZ CUKRU. Masovou směsí plníme zelné listy .List vezmeme do dlaně vložíme cca 2 lžíce směsi (podle velikosti listu) nejprve zelí přehneme směrem vpřed, jako kdybychom chtěli rolovat, poté založíme boční strany a pokračujeme v rolování. Takto naplněné listy klademe do hrnce, který můžeme vyložit pokrájenými kousky zelných listů. Zalijeme rajským protlakem, který smícháme s vodou . Závitky by měly být skoro ponořené. Při vaření je nutné párkrát hrncem zahýbat, ať se nám holubky nepřipálí . Dusíme cca 30 minut. Na talíři přidáme zakysanou smetanu.
Smažená "rýže"
Květák, jako smažená rýže je lehké a moc dobré jídlo, hodící se jako oběd, večeře i svačina.
INGREDIENCE
- středně velký květák květák
lžíce másla
200 g šunka schwarzwaldská
1 střední mrkev
1/2 salátové okurky
6-7 vajec
sůl
POSTUP
Vařený květák nakrájíme na drobno, mrkev, šunku i okurku též.
Rozšlehaná vejce osmažíme do zlatova na másle, osolíme, přidáme šunku, mrkev a pokrájený květák. Restujeme asi 5 minut, pak přidáme okurku..
Dozdobíme čerstvou cibulkou.
Zeleninové hranolky se smetanovým dipem
Máte rádi zeleninu, parmezán a smetanu? Pak vám tahle rychlovka jistě bude chutnat. Samotná i jako příloha k masu.
INGREDIENCE
- 1 cuketa
1 velká mrkev
1/4 celeru
koření na grilovanou zeleninu
100 g strouhaného parmezánu
1/2 lžičky sušeného česneku
lžíce psyllia
lžička soli
lžíce mandlové mouky
zakysaná smetana
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000228-213a4222fe/hr.png?ph=6ce2b71bf6)
POSTUP
Mrkev a celer oloupeme. Potom všechnu zeleninu nakrálíme na zhruba stejně velké hranolky.
Do mísy nasypeme 100 g parmazánu a všechny ostatní ingredience a vše společně dobře promícháme. Ve vzniklé parmazánové směsi budeme obalovat zeleninové hranolky.
Zeleninové hranolky vždy tak asi po deseti kusech postupně obalíme v parmazánové strouhance a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem vedle sebe s minimálním rozestupem asi 2 cm, aby mohl horký vzduch v troubě mezi nimi proudit a nespekly se k sobě.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200°C Asi 20 minut. Kdyby se vám zdály světlé, přidejte na teplotě, aby byly dozlatova...
Hranolky namáčíme do zakysané smetany, kterou můžeme ochutit kořením, nebo česnekem a solí. Nebo necháme bez dochucení.
Křupavé zeleninové placičky
Placičky chutí připomínají bramboráčky a lze je použít jako přílohu k masu i ke guláši, ale samozřejmě skvěle chutnají i samotné.
INGREDIENCE
- mrkev
petržel
cuketa
nastrouhaný sýr
vajíčko
česnek
slanina
sůl
pepř
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000037-0599e0695f/placky4.jpg?ph=6ce2b71bf6)
POSTUP
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme asi 20 minu t odpočinout, poté ji přes plátýnko zbavíme vody.
Kořenovou zeleninu připravíme stejným způsobem.
Nastrouhané suroviny vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr, vajíčko, sušený česnek, sůl, pepř a pečlivě rukou prohněteme.
Na plech vyložený pečícím papírem, lžící vytvoříme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180°C.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000082-5e78a5f727/56161319_647502489033159_485694332263727104_o.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000083-933ad94304/55845530_647502525699822_7529511921146396672_o.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000081-24ddc25d4d/56360501_647502609033147_5199843366837157888_o.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Hřebenatky na máslové pěně
Jedno z nejlepších jídel, které znám, na jehož přípravu vám stačí pár minut.
INGREDIENCE
- mušle sv. Jakuba HŘEBENATKY
máslová pěna
ghee (přepuštěné máslo)
ořechy
řeřicha
citron
bílý pepř
sůl
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000155-30952318d5/mus1.jpg?ph=6ce2b71bf6)
POSTUP
Mušle posolíme, opepříme a zprudka opečeme na ghee 1 - 2 minuty z každé strany.
Servírujeme na máslové pěně, kterou získáme při výrobě ghee. Ozdobíme oříšky a řeřichou. Na konec zakápneme citronovou šťávou.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000153-a8b81a9b05/mus-2.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000154-8a6f78b64e/mus.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Knedlíky DELUXE s vajíčkem
Knedlíky s vajíčkem je jídlo mého dětství... I když jíte Low Carb, můžete si tuto dobrotu dopřát.
INGREDIENCE
- 4 plátky LC knedlíku, na který najdete recept ve zdejší kategorii "obědy"
1 středně velká cibule
2 vejce
slanina
petrželka
sůl
pepř
sádlo
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000156-51cc252c1f/knedl1.jpg?ph=6ce2b71bf6)
POSTUP
Knedlík nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké.
Cibuli a slaninu na maličké kostičky necháme zpěnit do zlatova na sádle.
Poté přidáme knedlíky, osolíme, opepříme, dobře několikrát promícháme, dokud do sebe nenasají všechen tuk.
Pak zelejeme rozšlehanými vejci a zlehka necháme opéct. Podáváme s kyselou okurkou.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000159-3b56b3c4ef/knedl2.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000158-a9ae7aaa50/knedl.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Rizoto s krevetami
Rizoto bez rýže...
INGREDIENCE
- shirataki rýže
ghee (přepuštěné máslo)
zeleninová směs kořenové zeleniny
cibule
česnek
petrželka
sůl
pepř
libeček
krevety
POSTUP
Shirataki rýži důkladně opereme několikrát v horké vodě. Poté zprudka a rychle osmahneme na osoleném přepuštěném másle.
Na sádle osmažíme cibulku do hněda, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a ochutíme solí, pepřem, sušeným libečkem, česnekem a směsí koření, jaké máme rádi. Možno použít třeba papriku, nebo směs grilovacího koření.
Přidáme hotovou shirataki rýži, promícháme a podáváme. Na talíři přidáme vařené a osmažené krevety na másle a česneku, dozdobíme libečkem.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000036-d1bb1d2b8c/rizo2.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000080-8e5588f4d1/rizo3.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Něco jako CEZAR salát
Salát který je snadný na přípravu, zasytí a chutná snad všem...
INGREDIENCE
- římský salát
kuřecí prso
majonéza
parmezán
vlašské ořechy
semínkový LC chléb
sýrové chipsy
sůl
pepř
POSTUP
Semínkový chléb nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi s trochou oleje.
Římský salát natrháme na kousky a promícháme s domácí majonézou bez cukru. Nandáme na talíř a v množství dle chuti poklademe parmazánovými hoblinami, vlašskými ořechy a opraženými chlebovými krutony
Dozdobíme sýrovými chipsy (nemusí být)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000079-c8ecbc9e4e/59944398_666583160458425_3279818201831047168_n-6.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Kuřecí řezy
Toto jídlo vzniklo náhodou, pouze ze zbytků, je snadné, rychlé a chutná.
INGREDIENCE
- 1 kuřecí prso
- 1 malá kulatá cuketa
- 2 vajíčka
- 1 menší cibule
- parmezán dle chuti
- česnek
sůl
pepř
koření jaké máte rádi
- 6 plátků Goudy
- Slanina
pažitka na ozdobu
POSTUP
Všechny suroviny pečlivě promícháme a zalejeme rozšlehaným vajíčkem.
Směs nalít do menší zapékací misky a na vrch položíme asi 6 plátků Goudy.
Pečeme na 170°C asi 25-30 minut.
Zdobíme vypečenou křupavou slaninou a čerstvou pažitkou.
Množství surovin zde uvedených je pro 2 osoby.
Uzené maso s kedlubnovým a klasickým zelím
Uzené maso chutná skvěle se zelím, knedlíky nejsou třeba. Pokud by vám ale přese jen chyběly, najdete recept na LC verzi knedlíků v kategorii obědy.
INGREDIENCE
- kedlubny
zelí
cibule
sádlo
sladidlo
sůl
pepř
drcený kmín
ocet (dle chuti)
uzené maso
POSTUP
Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme kedlubny, a přidáme kmín. Když je zelí téměř měkké, dochutíme a dusíme do měkka.
U klasického zelí postupujeme stejně.
Podáváme s doměkka uvařeným uzeným masem.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000041-923a8933c1/llll.png?ph=6ce2b71bf6)
Rib Chop steak spečenou mrkví na másle
Luxusní flák masa se zeleninou je to nejlepší Low Carb jídlo.
INGREDIENCE
- čerstvý rib chop steak
mladá čerstvá mrkev
ghee (přepuštěné máslo)
sůl
koření s bylinky dle vaší chuti
olej na smažení
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000076-cbd93ccdae/59868345_666088123841262_1117888783518269440_o.jpg?ph=6ce2b71bf6)
Steak nasolíme a okořeníme kořením, jaké máme rádi. Na rozpáleném grilu nebo pánvi opékáme z každé strany 2-3 minuty.
Mrkev očistíme, potřeme slaným ghee (přepuštěné máslo) a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000077-664e06743f/59899223_666087900507951_2206004729186615296_n.jpg?ph=6ce2b71bf6)
![](https://6ce2b71bf6.cbaul-cdnwnd.com/1804eab4fc763650dbc875a48fb2a0da/200000075-db7d9dc72a/maso.jpg?ph=6ce2b71bf6)